Линус Торвалдс, създателят на ядрото Linux и основна фигура в разработката му е станал разработчик към проекта Дебиан, след като дълго време е доказвал уменията си заедно с другите кандидати, съгласно процедурата на Дебиан за приемане на нови разработчици. От големите свободни проекти за дистрибуции Дебиан е известен с изключително трудната, най-вече бавна процедура за приемане. Много хора подпомагат проекта дълго време преди да бъдат официално признати за DD (Debian Developers) и да получат емблематичния пощенски псевдоним @debian.org.

Линус съобщава за кандидатстването си и за успеха в блога си “The Kernel Blog“, където в коментарите вече е поздравен от много хора. Блогът му е добавен и в “Debian Planet” – агрегаторът на уеб-дневниците на разработчиците.

Някои хора вече подхвърлиха идеята догодина Линус да се кандидатира за ръководител на Дебиан. А и приемането му идва тъкмо навреме за тазгодишното гласуване. Може би ще имаме възможност да чуем тежката дума на Линус по отношение на предизборните програми на сегашните кандидати в гласуването. А както знаем Линус Торвалдс хич не си поплюва, когато има да каже нещо, колкото и остро и да е понякога то.

Както не си поплюваме и ние… На всички, които все още гледат екрана с провиснали уста, нека само за кратко да напомним коя е датата днес. 🙂 В този смисъл… сигурно това няма да е единствената гореща новина от този толкова натоварен с новини ден. Може би няма да можем да отразим всички тук. Но пък може и да се намерят още новини в горепосочения блог на Торвалдс.

Въпреки че по-нормално може би щеше да се приеме евентуално включване на Линус в проекта Gnome. Както знаем, Линус Торвалдс много, много обича да работи с Gnome и ненавижда свръхпретоварената с настройки среда на KDE

Все още няма новини за дълго забавяната кандидатура на Тео де Рад, човекът зад OpenBSD. Възможно е хората в Дебиан нарочно да забавят приемането на Тео, за да могат да развиват своя версия, наречена Debian GNU/OpenBSD…

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *