Няма как да се пропусне споменаването – макар да се случва всяка година, рожденият ден на Дебиан си е повод ако не за хакерско празненство с торта с лого, то поне за усмивка и едно “благодаря” наум.

Проектът Debian навърши 19 години. Ако беше от Алабама или Южна Корея, примерно, щеше да навършва пълнолетие. Но за всички, които ползваме Debian GNU/Linux си е отдавна зрял. Думите са или малко, или ненужно помпозни, или така и така вече казани на предните годишнини, затова е достатъчно само едно:

Честит празник на всички!

Софтуерната свобода е за всички потребители, а Дебиан продължава да прави много за разпространението на тази свобода. Дотолкова, че приносът често не се разпознава и е станал част от пейзажа, част от бита ни – както и трябва да бъде.

apt-get rule-world! Debian FTW! Happy birthday! 🙂

Share

4 Replies to “Debian на 19”

  1. Честито на всички дебианци, макар че напоследък “залитам” по джентуския лагер 😉 Чува се, че май Debian ще сменя Gnome с XFCE, понеже новият Gnome3 бил много тежък… Аз поне нямам нищо против такава смяна, ама какво ли мислят хардкор дебианците?..

  2. Мен дали ме смяташ за хардкор дебианец? 😛 XFce е единственото, с което се чувствам в свои води от доста време. Е, и малко KDE, ама за преводите. Интересно ще е да видим какво ще решат за тая смяна.

Comments are closed.